Huisartsenpraktijk Blankenburg
Huisartsenpraktijk Blankenburg
Blankenburg 3, 3181 BC Rozenburg
0181 820 920
0181 820 922
0181 820 921
info@huisartsenpraktijkblankenburg.nl
klik hier
Huisartsenpost
Ruwaard van Puttenweg 500
3201 GZ Spijkenisse
0181 627 055
Menu

Deelname aan IMPACT studie

Gordelroos
Gordelroos ontstaat doordat het Varicella Zoster Virus weer actief wordt. Dit virus veroorzaakt in de kinderjaren waterpokken en kan dan ‘slapend’ in het zenuwstelsel aanwezig blijven. Gordelroos komt daarom vooral bij ouderen voor. Gordelroos wordt gekenmerkt voor pijn in een bepaald huidgebied en gaat gepaard met blaasjes met vocht waarin het virus zich bevindt. Meestal geneest gordelroos spontaan binnen enkele weken, maar het kan ook gebeuren dat de pijn langdurig (1 tot 3 maanden) aanwezig blijft. We praten dan over postherpetische neuralgie (PHN). PHN is een ernstig, hardnekkig pijnsyndroom dat zelfs jaren aanwezig kan blijven en moeilijk behandelbaar is. 
 
De invloed van gordelroos en PHN, en de gebruikte medicatie op de kwaliteit van leven van patiënten is in Nederland nog beperkt in kaart gebracht. Dit onderzoek wil hierin meer inzicht geven. 

Onze praktijk neemt deel aan de IMPACT studie van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Het is een onderzoek bij mensen boven de 50 jaar waarbij maximaal 7 dagen geleden gordelroos is vastgesteld. 

De studie onderzoekt: 
1. Het verloop en de behandeling van de gordelroos;
2. Wat de invloed is van PHN op de kwaliteit van leven bij de mensen bij wie PHN ontstaat. 
 
Het onderzoek vindt gedurende anderhalf jaar in Nederland plaats en is beschrijvend. Dit betekent dat er via vragenlijsten informatie verzameld wordt. Als huisartsen behandelen wij u verder volgens de normale klinische praktijk. Dit betekent dat wij geen andere onderzoeken verrichten of een andere behandeling starten dan wij zonder uw deelname aan de IMPACT studie zouden doen. Extra bezoeken aan onze praktijk zijn dan ook niet nodig. 

Deelname
U wordt gevraagd om via de website www.impactstudie.nl een aantal vragenlijsten in te vullen, bij de start, na 15 dagen, na 1, 3, 6, 9 en 12 maanden. De vragen gaan over uw kwaliteit van leven in relatie tot uw gezondheid en over de wijze waarop u met uw klachten omgaat. Deelname aan de studie is geheel vrijwillig en u bent dan ook vrij om uw deelname te beëindigen wanneer u dat wilt. 
 
Bent u geïnteresseerd in deelname aan de IMPACT studie? Laat het ons weten. 
Wij vertellen u er graag meer over. 
Zorgverzekeraars

Kijk hier voor een overzicht van diverse zorgverzekeraars.

Klik hier voor het overzicht.
© 2016 realisatie esther schoemaker

Ontwikkeld door  Dotsimpel