Huisartsenpraktijk Blankenburg
Huisartsenpraktijk Blankenburg
Blankenburg 3, 3181 BC Rozenburg
0181 820 920
0181 820 922
0181 820 921
info@huisartsenpraktijkblankenburg.nl
klik hier
Huisartsenpost
Ruwaard van Puttenweg 500
3201 GZ Spijkenisse
0181 627 055
Menu

Zorg na het Ziekenhuis

Huisartsenpraktijk Blankenburg start met ‘Zorg na het Ziekenhuis’

Op 1 februari is onze praktijk gestart met het programma ‘Zorg na het Ziekenhuis’. Ziekenhuis, huisartsenpraktijk, apotheek en thuiszorg willen er met elkaar voor zorgen dat de overgang van ziekenhuis naar huis voor u als patiënt zo soepel mogelijk verloopt. Dat doen we onder andere door uw eventuele hulpvragen op het gebied van medicatie en zorg in huis zo snel mogelijk op te pakken. Het programma is bedoeld voor patiënten die 65 jaar en ouder zijn en langer dan 24 uur opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis. 
 
Goede afstemming is belangrijk
Dagelijks komen er bij onze huisartsenpraktijk, de apotheek of de thuiszorg berichten binnen over patiënten die uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Een goede onderlinge afstemming tussen die verschillende partijen is belangrijk om ervoor te zorgen dat de thuiskomst u als patiënt probleemloos verloopt. Zo controleren huisarts en apotheek uw medicatie en neemt iemand van de praktijk contact met u op, om te inventariseren of er, en zo nodig welke hulp u nog nodig heeft. En is een huisbezoek nodig, dan maken we daarover afspraken met u.
 
Rolverdeling
Het ziekenhuis levert nieuwe informatie over uw diagnose(s) en geeft medicatieveranderingen aan u of aan ons door. 
 
De doktersassistente verzamelt gegevens en neemt contact met u op. 
 
De huisarts bepaalt aan de hand van die informatie of en door wie een huisbezoek wordt afgelegd. 
 
De apotheek bespreekt met de huisarts, de specialist en met u als patiënt of de juiste medicatie wordt gebruikt. We willen onnodig medicijngebruik voorkomen. 
 
De thuiszorg bekijkt samen met u en de huisarts of aanvullende thuiszorg nodig is. 
 
Vanuit onze huisartsenpraktijk Blankenburg bieden wij u onze zorg. En met het programma ‘Zorg na het Ziekenhuis’ doen we dat vooral ook in nauwe samenwerking met andere zorgpartijen. Wij willen  u helpen waar dat nodig is. 


Meer informatie? 
Heeft u nog vragen over het programma ‘Zorg na het Ziekenhuis’? Neemt u dan contact op met een van onze praktijkassistenten. 
 

 

Zorgverzekeraars

Kijk hier voor een overzicht van diverse zorgverzekeraars.

Klik hier voor het overzicht.
© 2016 realisatie esther schoemaker

Ontwikkeld door  Dotsimpel