Telefoon storing

Wegens een telefoonstoring was huisartsenpraktijk Blankenburg in Rozenburg maandagochtend 25 oktober tijdelijk niet bereikbaar. Dat was al de derde keer in de maand oktober.
De huisartsen vinden het  ronduit  vervelend dat dit is gebeurd, juist omdat er vorige jaar  heel veel geld is geïnvesteerd in een nieuwe telefooncentrale. Daarnaast is de huisartsenpraktijk Blankenburg  overgestapt op een glasvezelverbinding om sneller en stabieler te kunnen werken. Er is druk overleg met alle leveranciers die bij de telefonie en ICT betrokken zijn.
Het probleem ligt bij de software van een grote landelijke partij, maar nu blijkt dat hun recente versie van de software niet stabiel genoeg is. Het betreft het platform van het telefoonsysteem. Voor de huisartsen is het extra  pijnlijk, juist omdat de huisartsenzorg goed bereikbaar moeten zijn.
Gelukkig blijft de aparte spoedlijn (0181-820922) wel bijna altijd bereikbaar.
De huisartsenpraktijk heeft besloten na overleg met de provider om deze week tijdelijk over te gaan op ouder, minder geavanceerd, maar stabieler systeem. We hopen dat hiermee de storingen verholpen zijn. Pas als de leverancier een stabiel platform kan garanderen zal de nieuwe versie weer geïnstalleerd worden.