Opleiden

Opleiden is een dagelijkse bezigheid in onze praktijk. Wij doen dit om mee te werken aan het waarborgen van een goede huisartsenzorg in de toekomst.

Dit houdt in dat er in de praktijk vrijwel het hele jaar een huisarts in opleiding aanwezig is. Hiervoor wordt samengewerkt met de Erasmus Universiteit in Rotterdam.  Hij of zij doet zelfstandig spreekuur onder supervisie van de huisarts.

Ook worden er in onze praktijk coassistenten opgeleid. Dit zijn geneeskunde studenten die aan het einde van hun opleiding zijn. Te allen tijde wordt de coassistent gesuperviseerd door een huisarts; dit houdt in dat de coassistent altijd direct na het consult overlegt met de huisarts.

Daarnaast leiden wij ook een Physician Assistent en verpleegkundig specialist op. Beiden worden opgeleid om zelfstandig taken van de huisarts over te nemen. Tanja Herlaar is onze Physician Assistent. Zij zal zich in de toekomst richten op vooral de kleine kwalen binnen de huisartsenpraktijk. Mariette de Bruin is onze verpleegkundig specialist.. Zij zal zich met name richten op de oudere patiënt.

Ook werkt de praktijk mee aan het opleiden van doktersassistenten. 

Wij vinden het belangrijk dat deze personen veel ervaring kunnen opdoen in onze praktijk. Mocht u echter bezwaar hebben tegen de aanwezigheid of wilt u liever uw probleem met uw eigen huisarts bespreken dan kunt u dat natuurlijk altijd aangeven.

Wij hopen op uw medewerking en uw begrip. Mochten hier nog vragen over zijn, dan kunt u altijd bij ons terecht.