Veelgestelde vragen

Is er een telefonisch spreekuur?
Er is geen telefonisch spreekuur. Voor vragen kunt u contact opnemen met de assistentes, deze kunnen u verder helpen met het maken van een afspraak, geven van adviezen of bijvoorbeeld het aanvragen van een verwijsbrief.

Waarom krijg ik iedere keer weer andere medicijnen van de apotheek?
De zorgverzekering bepaald welke medicatie wordt vergoed. Hierdoor kan het gebeuren dat u hierdoor medicatie krijgt in een andere verpakking of met een ander uiterlijk. De werkzame stof blijft wel het zelfde. Voor meer informatie over deze wijzigingen kunt u terecht bij uw apotheek.

Kan ik hier terecht voor een Rijbewijskeuring?
Er worden geen rijbewijskeuringen gedaan binnen de praktijk, deze keuringen moeten worden gedaan door een onafhankelijke arts. U kunt hiervoor terecht bij regelzorg 088-2323300.

Kan ik bij mijn huisarts terecht voor reizigersvaccinaties?
Ja, u kunt hiervoor het formulier voor reizigersvaccinatie op deze website invullen. Een van de assistentes is geschoold in de reizigersvaccinaties en zij zal verder contact met u opnemen. Lever het formulier uiterlijk 6 weken voor vertrek in.

Waarom vraagt de assistente waarom ik een afspraak met de huisarts wil maken?
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Kan ik bij de huisarts terecht voor een medische verklaring?
Helaas kunt u bij uw eigen huisarts niet terecht voor een medische verklaring. Dit is conform de richtlijnen van de KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen. Deze adviseert huisartsen geen medische verklaringen af te leggen over eigen patiënten.

Een medische verklaring is een brief van de arts waarin staat beschreven dat de patiënt beperkingen heeft of ziek is en om deze redenen speciale voorzieningen nodig heeft of bepaalde dingen niet meer kan.

U kunt het zogeheten weigeringsbriefje ophalen bij de balie.

Heb ik een verwijsbrief nodig voor een dokter in het ziekenhuis?
Ja, voor bezoek aan een arts in het ziekenhuis heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. De huisarts geeft alleen een verwijzing als hij dit medisch noodzakelijk acht.

Heb ik een verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut?
U heeft in principe geen verwijsbrief nodig voor een fysiotherapeut. Wel kan uw fysiotherapeut u om een verwijsbrief vragen. Uw huisarts zal vervolgens beoordelen of het noodzakelijk is deze uit te schrijven.